Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada serowa z pieczarkami i piersią kurczaka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 350 gram
pieczarki 300 gram
pierś z kurczaka 300 gram
cebula 1 sztuka
majonez 1/2 szklanki
jajko 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada serowa z pieczarkami i piersią kurczaka

Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać majonez i jajka, wymieszać, następnie wylać na blachę (wymiary około 30cm x 45cm) wyłożoną papierem i wysmarowaną olejem, piec około 15-20 minut w 180˚C. Pierś pokroić jak na kotlety schabowe i rozbić. Pieczarki obrać, pokroić w kostkę i udusić z pokrojoną w kostkę cebulą. Na jeszcze ciepły placek serowy ułożyć rozbite piersi oraz pieczarki. Zwinąć roladę i zapiekać jeszcze 25 minut w 180˚C. Do zapiekania zwiniętej rolady można użyć wąskiej blachy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 08.06.2015 20:42
super pomysł
Bernadeta1 08.06.2015 18:47
super jedzonko
Róża1 08.06.2015 17:01
fajny pomysł !!!!!!!!!!!!!! zabieram przepis :-)
agnieszka214 08.06.2015 16:13
lubie takie rolady i czesto je robie
Stenka 08.06.2015 14:28
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak