Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Idealne ciasto naleśnikowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3,2% 2,5 szklanki
olej 0,5 szklanki
jajko 2 sztuki
sól do smaku

Porada

Do smażenia naleśników najlepiej użyć specjalnej patelni.

Przepis i sposób przygotowania na: Idealne ciasto naleśnikowe

Do miski wsypujemy mąkę , wlewamy mleko , olej , wbijamy jajka i dodajemy szczyptę soli . Mieszamy wszystko za pomocą miksera na gładką masę . Patelnię smarujemy olejem za pomocą pędzelka . Na rozgrzana patelnię wylewamy niewielkie porcje ciasta naleśnikowego , tak żeby wyszły nam cienkie naleśniki . Smażymy na lekko złoty kolor z obydwu stron .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia 82 08.06.2015 16:39
Są pyszne:)
aginaa 08.06.2015 13:33
bardzo lubie nalesniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak