Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasto z rabarbarem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier 1 szklanka
jajko 1 sztuka
żółtko jajek 1 sztuka
mąka 2,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
rabarbar 1 kg
galaretka truskawkowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto z rabarbarem

Z margaryny, cukru, jaja, żółtka, mąki i proszku do pieczenia zagnieść ciasto i wstawić na 25-30 minut do lodówki. Następnie rozłożyć je na blasze posmarowanej tłuszczem i ponakłuwać widelcem. Piec 30 minut w temp. 180 stopni. Ostudzić. Rabarbar umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, przełożyć do garnka i zalać 400 ml wody. Mieszając, zagotować. Następnie wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na ciasto. Pozostawić do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 17.08.2011 22:03
uwielbiam takie ciasto
hastalavista 25.11.2010 07:06
musi być pyszne :)
RenataZ-et 17.08.2010 18:51
Najlepsze kruche ciasto jest właśnie z rabarbarem!
Monika193
Monika193 17.08.2010 09:29
nie ma problemu, wlasnie zamierzam zrobić
plocia 17.08.2010 09:18
na to ciasto wproszę się do Ciebie, rabarbar mam u siebie w ogródku i też z niego tworze piękne przepisy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak