Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski szpinakowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 100 gram
mąka pszenna 450 gram
jajko 4 sztuki
sól 1 szczypta
oliwa 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: kluski szpinakowe

Szpinak blenduję na papkę.Mąkę wsypuję na stolnicę do mąki wbijam jajka ,dodaję szpinak, sól i oliwę. Zagniatam ciasto. Ciasto rozwałkowuję na cienkie placki. Placki kroję na cienkie kluski. Kluski gotuję, a potem podsmażam na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dom-agi 07.06.2015 15:18
Super pomysł!
Franciszek 07.06.2015 13:00
Dobry pomysł
ben-ka 07.06.2015 12:36
Pewnie bym się skusiła.
Damiano
Damiano 07.06.2015 08:20
smaczne i zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak