Przepis i sposób przygotowania na: Tort naleśnikowy z dzikiem
Kroki postępowania
Naleśniki można przygotować wcześniej. Składniki na ciasto zmiksować, odstawić na 20 minut, ponownie zmiksować i smażyć niezbyt cienkie naleśniki. Wystudzić.
Beszamel: mąkę lekko zrumienić na maśle, wlać mleko, dokładnie wymieszać, by nie było grudek, przyprawić musztardą, solą i pieprzem, gotować na małym ogniu, co chwilę mieszając aż zgęstnieje. Odstawić.
Pieczarki obrać, pokroić w plastry, usmażyć na łyżce oleju. Ser zetrzeć na tarce.
Mięso z dzika wrzucić na patelnię, mieszając rozdrabniać łopatką, smażyć.
Na drugiej patelni zeszklić na oleju posiekaną cebulą. Dodać oczyszczoną i pokrojoną paprykę. Smażyć razem, aż papryka zmięknie.
Tortownicę (u mnie 21cm średnicy – zależy od wielkości naleśników) wyłożyć papierem. Na dno włożyć 2 naleśniki.
Następnie układać warstwy: sos mięsny, naleśnik,