Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIĘSO W JAŁOWCOWEJ MARYNACIE

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

oliwa 1/2 szklanki
ketchup ziołowy 1 łyżka
ocet winny 4 łyżki
Przyprawa do mięs Prymat 1 łyżka
tymianek 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 10 ziaren
jałowiec 15 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt

Lista składników

mięso od szynki 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: MIĘSO W JAŁOWCOWEJ MARYNACIE

Do oliwy dodajemy ocet winny, ketchup oraz przyprawy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Mięso kroimy na kotlety o grubości 3-4 centymetrów i delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Pokrojone mięso marynujemy co najmniej 12 godzin. Grillujemy po ok. 8-10 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 30.12.2015 08:04
aromatyczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak