Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA STRĄCZKOWA

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 2 i 1/2 l.
kości schabowe 1 szt.
ziemniaki 4 szt.
marchewka 1 szt.
marchew 1 szt. ( żółta marchew )
fasola szparagowa 250 gram
groszek zielony 2 garści
sól 1 łyżeczka
pieprz do smaku
śmietana kwaśna 1 łyżka
śmietana 12-procentowa 2 łyżki ( do zup i sosów )
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
mąka ziemniaczana 2 płaskie łyżki
woda zimna 2-3 łyżki
koper świeży 4 łyżki (siekany)
natka pietruszki 2 łyżki (siekana)

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA STRĄCZKOWA

1. Do gara wlewamy bulion. Wrzucamy kość. Groszek i fasolkę myjemy i dodajemy do bulionu wraz z solą. Wstawiamy na mały gaz.
2. Ziemniaki i marchew obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy. Gotujemy tak długo, aż fasolką będzie mięciutka i mięso ugotowane. Usuwamy szumowiny z zupy. Kiedy mięso ugotuje się, wyciągamy i skubiemy. Wrzucamy do zupy.
3. Doprawiamy do smaku kucharkiem i pieprzem. Zagęszczamy mąką. Dodajemy zahartowaną śmietanę, koper i natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dom-agi 06.06.2015 18:10
Wygląda pysznie!
bertpvd 06.06.2015 09:02
ciekawy przepis
misia53 05.06.2015 23:30
apetyczna zupka
w mojej kuchni 05.06.2015 22:59
smaczne danie obiadowe..
patryska76 05.06.2015 22:57
pyszna taka zupka ;-)
IKrakowianka 05.06.2015 22:02
super zupa
Aannkaa82 05.06.2015 20:50
Fajna zupka ;)
Iwusia 05.06.2015 18:53
ale smaczna zupka
Konczi 05.06.2015 16:34
wspaniale wygląda
dollce 05.06.2015 15:39
wygląda bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak