KREMÓWKA PIÓRKOWANA

KREMÓWKA PIÓRKOWANA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 l
  • cukier

    25 dag
  • mąka ziemniaczana

    20 dag
  • cukier waniliwy

    2 szt
  • żółtka

    4 szt
  • jajka

    2 szt
  • ciasto francuskie

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Żółtka i całe jaja utrzeć z cukrem, dodać mąkę i cukier waniliowy i pół litry mleka zagotować a drugie pół wlać do masy i dokładnie wymieszać , powoli wlewać do gotującego się mleka , ciągle mieszając , aby się nie przypaliło. Przekładać ciasto letnim kremem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eli82

03.08.2012 09:45
dobre

manaika

08.11.2011 15:50
musi być dobre

iknkirke

11.05.2011 08:53
pyszna

gusia1000

07.01.2011 22:40
Ciasto doskonałe.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat