Strawberrycake

Strawberrycake

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 szt
  • cukier

    5 łyżka
  • mąka

    5 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • masło

    20 dag
  • margaryna palma

    5 dag
  • jajka

    2 szt
  • cukier

    3/4 szklanka
  • śmietanka 30 %

    0,5 l
  • cukier puder

    5 łyżka
  • żelatyna

    1 łyżka
  • truskawki świeże

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Upiec biszkopt.

2. Masa: jajka ubijać na parze z cukrem kryształem , potem ubijać n zimno, utrzeć masło z margaryną, dodawać ubite jajka , ucierać.

3. Włożyć do przygotowanej formy biszkopt, na niego masę, na masie ułożyć truskawki.

4. Ubić 1/2 litry śmietany 30% z cukrem pudrem i dodać 1 czubatą łyżkę żęlatyny rozpuszczonej w 1/2 szkl. wody. Następnie zalać szybko truskawki . na wierzch gotujemy dwie galaretki poziomkowe .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Karolcia12

04.11.2013 21:09
rewelacyjnie się prezentuje

Adam/ZUB3R

27.06.2013 21:53
wygląda smacznie

Ada-Gaba

28.03.2013 13:02
wygląda bajecznie

Alex_M

26.03.2013 10:41
pieknie wyglada!

IKrakowianka

24.03.2013 21:44
wygląda idealnie :)

Dorota59

27.01.2013 12:15
raj dla podniebienia

Jodaj

08.09.2012 11:41
truskawki :)mniam mniam :)

manaika

29.06.2012 11:36
super!

Natalka1

26.08.2011 21:17
mniam

wolochski

07.07.2011 14:56
Super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat