Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z otrąb z jabłkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

otręby pszenne 1 szklanka
otręby owsiane 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder 1/2 szklanki
jajko 2 sztuki
jogurt naturalny 1 szklanka
olej 1/4 szklanki
jabłka 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z otrąb z jabłkiem

Kroki postępowania

1
Do miski wsypać wszystkie suche składniki, tj. otręby pszenne, otręby owsiane, proszek do pieczenia, cukier puder i wymieszać.
Krok 1 - Racuszki z otrąb z jabłkiem foto
2
Następnie dodać składniki mokre, tj. jajka, jogurt naturalny, olej, starte jabłka i wymieszać.
Krok 2 - Racuszki z otrąb z jabłkiem foto
3
Na patelni rozgrzać olej (około jednej łyżki).
Krok 3 - Racuszki z otrąb z jabłkiem foto
4
Smażyć do momentu zarumienienia się, następnie przewracać na drugą stronę. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Krok 4 - Racuszki z otrąb z jabłkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 04.06.2015 20:10
super takie racuchy
gosia56 04.06.2015 09:22
Dano nie robiłam są pyszne ;)
Agula&Stabi 04.06.2015 08:42
wygląda apetycznie
Gracer 03.06.2015 21:32
smaczne musiały to być racuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak