Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
mięso mielone wieprzowe 200 gram
ser żółty 150 gram
cebula 1 sztuka
pomidor 2 sztuka
oregano do smaku
bazylia do samaku
pieprz do smaku
sól do samku
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym

Umytą cukinię przeciąć na połówki i wyciąć pestki.
Pomidory pokroić w większą kostkę.
Na grubej tarce zetrzeć ser.
Cebulę drobno pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie.
Na patelnię wrzucić mięso. Smażyć od czasu do czasu mieszając, pod koniec wrzucic pomidory.
Ułożyć cukinię na brytwance i wypełnić wgłębienie farszem, ubijając je, aby weszło jak najwięcej. Faszerowaną cukinię włożyć na 15 min. do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Po tym czasie ułożyć na cukiniach ser i zapiec przez ok. 1 min.
Danie gotowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariposas 21.07.2012 21:19
super
adam1f 05.07.2011 00:10
niezłe
misia53 08.11.2010 12:20
Też mam podobny przepis
ben-ka 21.10.2010 13:42
Robię taką cukinię i wiem,że jest bardzo smaczna:)
m1monika 16.10.2010 17:09
ja również wypróbuję :-)
Natalia/tubisiek 08.10.2010 16:14
przepis super! z chęcią wypróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak