Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti bolognese z zieloną soczewicą
Makaron gotujemy we wrzącej osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.
Gotowy sos bolognese z zieloną soczewicą podajemy z makaronem.
mięso mielone wołowo-wieprzowe | 500 g |
soczewica zielona | 200 g |
cebule | 2 szt |
cukinia | 1 szt |
marchewka | 1 szt |
pomidory krojone z puszki | 1 puszka |
pomidory | 5 szt |
ząbki czosnku | 3 szt |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 szt |
Ziele angielskie całe Prymat | 4-5 szt |
oregano | 2 łyżki |
bazylia | 1 łyżka |
olej | 2 łyżki |
sól | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
makaron spaghetti | 250 g |
natka pietruszki | 3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: