Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bez pieczenia 3 BIT

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karmel z puszki 1 szt
budyń waniliowy 2 szt
mleko 1/2 litr
masło 1/2 kostki
herbatniki 4 opakowania
śmietana kremowa 30% lub 36% 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bez pieczenia 3 BIT

Budynie ugotować według przepisu na opakowaniu i ostudzić. Do ugotowanego budyniu dodać 1/2 kostki masła rozpuszczonego, ale schłodzonego wszystko dokładnie zmiksować. Ubić śmietanę na sztywno. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno blachy ułożyć warstwę herbatników. Na to rozsmarować rozgrzany wcześniej ciekły karmel. Następnie kolejna warstwa herbatników na to schłodzona masa budyniowa. Znowu herbatniki. Warstwa ubitej śmietany. Zostawić część śmietany do posmarowania na wierzchu. Ostatnia warstwa herbatników. Posmarować herbatniki śmietaną i udekorować startą gorzką czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Benita 03.06.2015 16:36
Robię podobne, jest rewelacyjne.
Jadwiga/Jaga85 03.06.2015 15:04
Pyszne ciasto!
norweska20 03.06.2015 15:03
pyszności takie ciacho
agogo2 03.06.2015 14:41
swietne ciasto
aginaa 03.06.2015 13:25
tez takie robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak