Sposób przygotowania
Cebula kroimy w grubą kostkę i podduszamy na oliwie w dużym garnku.
Myjemy i obieramy marchew.
Wrzucamy ją do garnka i zalewamy tak wodą, aby marchew była całkiem zanużona.
Wrzucamy kostkę warzywną i powoli doprowadzamy do wrzenia.
Gotujemy aż marchew zmięknie, po czym miksujemy zupę ręcznym mikserem. Na koniec wrzucamy garstkę pokrojonej kolendry, zostawiając trochę do przystrojenia na talerzu.
Przed podaniem posyoujemy zupę groszkie i kolendrą.
Zupa ta jest bardzo smaczna.
Myjemy i obieramy marchew.
Wrzucamy ją do garnka i zalewamy tak wodą, aby marchew była całkiem zanużona.
Wrzucamy kostkę warzywną i powoli doprowadzamy do wrzenia.
Gotujemy aż marchew zmięknie, po czym miksujemy zupę ręcznym mikserem. Na koniec wrzucamy garstkę pokrojonej kolendry, zostawiając trochę do przystrojenia na talerzu.
Przed podaniem posyoujemy zupę groszkie i kolendrą.
Zupa ta jest bardzo smaczna.
Spróbuj również
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
m1monika
ElizaT