Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z brązowym ryżem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 sztuki
pomidor 3 sztuki
cukinia 2 sztuki
ryż brązowy 100 gram
oliwa 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z brązowym ryżem

Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Cukinie obrać, pozbyć się pestek i pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa dusimy na oliwie z oliwek ok. 15-20monut. Dodajemy ugotowany ryż i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 03.06.2015 09:56
na pewno pyszne;)
agogo2 02.06.2015 22:51
pyszne leczo
Łukasz15 02.06.2015 22:21
Pyszne leczo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak