Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z surimi

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Sałata

rukola garść kilka
pomidor 1 szt
ogórek 1/2 szt
paluszki surimi 8 szt
chleb tostowy 2 kromki
czosnek 1 ząbek

Sos

oliwa 3 łyżki
ocet jabłkowy 2 łyżeczki
sól
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z surimi

Rukolę umyć i osuszyć. Przełożyć do miski, dodać pokrojonego w kostkę dojrzałego pomidora i ogórka. Paluszki surimi pokroić w mniejsze kawałki i dodać do sałatki. Wymieszać. Do słoiczka wlać oliwę (może być smakowa), ocet jabłkowy, dodać musztardę i przyprawy. Zakręcić pojemnik i dokładnie wymieszać sos - gdy składniki się połączą polać sałatę i wymieszać.
Kromki pieczywa tostowego posmarować ząbkiem czosnku i przygotować grzanki. Ja chleb wkładam do opiekacza a następnie kroję w kostkę. Gdy grzanki przestygną posypać nimi sałatę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 18.06.2015 20:04
chyba takiej nie robiłam
Motorek 16.06.2015 09:21
wygląda super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak