Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 30 dag
pieczarki marynowane 1 słoik
papryka czerwona 2 szt
cebula 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
jajko 1
bułka czerstwa 1

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi

Kroki postępowania

1
Jedną cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na brązowo na oleju doprawiając do smaku solą i pieprzem. Przestudzić.
Krok 1 - Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi foto
2
Do mięsa mielonego dodać podsmażoną cebulkę, jajko i namoczoną bułkę. Wyronić na gładką masę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi foto
3
Z mięsa formować niewielkie kuleczki, obtoczyć je w bułce tartej.
Krok 3 - Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi foto
4
Paprykę pokroić na kawałki, cebulę w krążki, pieczarki odsączyć z zalewy.
Krok 4 - Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi foto
5
Na patyczki do szaszłyków nadziewać naprzemiennie wszystkie składniki.
Krok 5 - Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi foto
6
Szaszłyki układać na grillu i piec przez kilka minut.
Krok 6 - Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak