Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zebra

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cukier 11/2 szklanki
mąka 3 szklanki
olej szklanka
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
kakao 3 łyżki
orenżada szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Zebra

Jajka ubijamy z cukrem; dodajemy 2 1/2 szklanki mąki, olej i orenżadę, na koniec wsypujemy proszek do pieczenia. Ciasto dzielimy na dwie części: do jednej wsypujemy 1/2 szklanki nmąki a do drugiej kakao. Blachę smarujemy tłuszczem, obsypujemy bułką tartą i wykładamy ciasto na przemian łyżką białego ciasta, łyżka ciemnego. Ciasto pieczemy ok. 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fasola 08.01.2011 23:53
mniammm
becia879 18.10.2010 12:10
napewno niedługo ją upiekę
ana00 19.09.2010 11:41
lubię zebrę :) Najlepiej smakuje z kawką lub mlekiem ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak