Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JAJECZNICA PO HISZPAŃSKU:

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
pomidory 2 szt
cebula 1 szt
ząbki czosnku 3 szt
oliwa 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
chili Prymat
kolendra

Porada

Jajecznicę podawać można z pokrojonymi oliwkami. Kolendrę możemy zastąpić natką pietruszki. Jajecznica po hiszpański najlepiej smakuje z białym pieczywem.

Przepis i sposób przygotowania na: JAJECZNICA PO HISZPAŃSKU:

Pomidory parzymy w gorącej wodzie, usuwamy szypułki i skórki. Obraną cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Pozbawione skórki pomidory kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek podsmażamy na rozgrzanej oliwie, a następnie dodajemy pomidory i dusimy przez 15 minut. Jajka doprawiamy solą, pieprzem, chilli i roztrzepujemy. Doprawione jajka przelewamy na patelnię z warzywami. Doprawiamy kolendrą i smażymy do momentu ścięcia się jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 01.06.2015 10:38
zabieram przepis :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak