Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty z suszoną stewią

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta 1/2 główki
marchewka 1 szt
jabłko 1 szt
szczypiorek 1 pęczek
koperek
cebula biała 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 2-3 łyżki
ocet winny 1 łyżka
stewia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty z suszoną stewią

Kapustę kroimy albo szatkujemy .
Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na tarce.
Szczypiorek i koperek kroimy drobno.
Kapustę dajemy do miski dokładamy marchewkę ,jabłko szczypiorek i koperek.
Cebulę kroimy drobno dajemy do rondelka wlewamy olej ,ocet i dodajemy stewię ja dałam suszoną mieloną zagotowujemy
Do kapusty dodajemy sól , pieprz i wlewamy gorącą marynatę mieszamy .
Surówkę najlepiej zrobić wcześniej aby smaki się przegryzły .
Ja zawsze robię surówkę dzień wcześniej i wkładam do lodówki.


POLECAM!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.06.2015 20:24
uwielbiam takie sałatki
gosia56 02.06.2015 10:58
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;)
gusia1000 01.06.2015 14:35
Na pewno jest dobra.
Benita 01.06.2015 11:15
Wow jakie pyszności. Zdrówko na talerzu.
Anna133 01.06.2015 11:12
wygląda niezwykle smakowicie ;)
Czyki 01.06.2015 10:47
Musi być przepyszna:)
Róża1 01.06.2015 10:35
przepyszny dodatek do obiadu :-)
agogo2 01.06.2015 10:04
pyszna surowka
bertpvd 01.06.2015 09:53
fajna suróweczka
Gracer 01.06.2015 09:50
bardzo smacznie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak