Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi marynowane

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi białe 30 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ocet jabłkowy 1/4 szklanki
Ziele angielskie całe Prymat 4 sztuki
cukier kryształ 1/2 łyżeczki
cebula 1 sztuka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi marynowane

Szparagi obrać, ugotować.
Wodę wlać do małego garnka, dodać ocet i resztę składników marynaty, zagotować.
Ugotowane szparagi ułożyć w słoiczku, dodać pokrojoną cebulę, zalać gorącą marynatą. Zakręcić słoik, odstawić żeby przestygły.
Wstawić do lodówki, można przechowywać 10 dni .
Podawać jako przekąskę.
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 05.06.2015 11:18
Czas spróbować:))
Margo1 04.06.2015 08:46
Takich raczej nie jadłam
jozefinach 02.06.2015 03:10
Uwielbiam szparagi. Takich jeszcze nie jadłam.
Alex_M 01.06.2015 12:41
ciekawe :)
Anna133 01.06.2015 11:13
wygląda niezwykle smakowicie ;)
Maridka19 01.06.2015 10:56
lubimy takie szparagi :)
fotoviderek 01.06.2015 10:12
Pyszne szparagi :)
bertpvd 01.06.2015 09:52
pychota :)
gosia56 01.06.2015 08:46
sama nigdy nie robiłam takich ale często kupuję w słoiku szparagi ale takie domowe na pewno pyszne
adelajda 01.06.2015 08:28
Jak dla mnie bardzo smaczne ...:))
2milutka 01.06.2015 08:22
ciekawe czy smaczne?
AgaS10 01.06.2015 08:19
pyszne są takie szparagi:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak