Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulebiak z kapustą kiszoną

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mąka 1/2 kg
drożdże 2,5 dag
mleko 1/2 szkl
jajko 1 szt
cukier 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
masło 10 dag

Farsz

kapusta kiszona 1/2 kg
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia

Ponadto

jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Kulebiak z kapustą kiszoną

Kroki postępowania

1
Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku z dodatkiem cukru i jednej łyżki mąki. Rozczyn dodajemy do mąki. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Krok 1 - Kulebiak z kapustą kiszoną foto
2
Kapustę płuczemy i siekamy. Dodajemy kilka łyżek oleju, liście laurowe oraz przyprawy do smaku i dusimy do miękkości co jakiś czas mieszając. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy . Wycinamy prostokąt. Na środku układamy farsz i zwijamy dokładnie.
Krok 2 - Kulebiak z kapustą kiszoną foto
3
Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem i pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Krok 3 - Kulebiak z kapustą kiszoną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 04.06.2015 17:16
Przepyszne bułeczki
Krzysztof15 30.05.2015 12:25
bardzo lubie
Agula&Stabi 30.05.2015 10:16
Ładnie wygląda
Wafelek2601 30.05.2015 07:19
Apetyczny.
barbara11561 29.05.2015 22:07
bardzo smacznie wygląda:)
Adamorek 29.05.2015 22:06
cudownie to wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak