Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodownik

3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Miodownik

CIASTO:
3 szklanki mąki
2/3 szklanki cukru
2 łyżki miodu sztucznego
łyżeczka sody oczyszczonej
20 dag margaryny
powidła

MASA:
0,5 litry mleka
mały cukier wanilinowy
1 łyżka mąki ziemniaczanek
1 łyżka mąki zwykłej
2/3 szklanki cukru
1 jajko
1 margaryna PALMA
kieliszek spirytusu

Ciasto: Z wszystkich składników (oprócz powideł) zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części i z każdej części upiec 1 placek (biszkopt)- pieką się bardzo szybko.
Masa: większą część mleka zagotować. W mniejszej części mleka wymieszać wszystkie składniki oprócz margaryny i spirytusu. Wlać do gotującego się mleka. Zagotować ciągle mieszając. Margarynę utrzeć, dodać spirytus i dokładać łyżką wcześniej przygotowany zimny budyń aż do jego skończenia. Przekładać placki. Najpierw posmarować powidłami, na to dodać część masy, przyłożyć drugim placki, który smarujemy powidłami, na to masę(zostawić trochę na wierzch). Przyłożyć 3 plackiem. Posmarować pozostałą masą. Ozdobić cukrem pudrem lub wiórkami kokosowymi z posypką cukierkową czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula5 18.03.2012 12:07
fajne
Gabriela5 27.08.2011 08:16
super
tomek18 03.08.2011 15:10
super ciasto
bercik1 13.05.2011 10:53
na pewno pyszny, wyglada super
pioge7 09.05.2011 18:55
jest pyszny :0
IlonaAlbertos 09.05.2011 10:22
Musi być pyszny.
malaczarna23 18.04.2011 12:34
pycha:) uwielbiam
KasiaK90 01.04.2011 09:03
uwielbiam to ciasto
edyta18-20 29.09.2010 06:12
pyszne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak