Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy limonkowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białko 3 sztuki
cukier puder 80 gram
sok z limetki 3 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyzeczki

Porada

Żółtka można wykorzystać do ciasta kruchego.

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy limonkowe

Jajka umyć i oddzielić białka od żółtek. Białka ubijamy dodając stopniowo cukier puder (najlepiej w szklanym naczyniu). Ubijamy do momentu aż białka będą lśniące a po odwróceniu naczynia białka się trzymają. dodajemy sok z limonki i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie mieszamy. Bezy nakładamy na papierze do pieczenia. Pieczemy ok. 75-90minut w temperaturze 110stopni, do momentu aż będą się odklejać od papieru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.05.2015 00:05
Takie inne.
pajbek 29.05.2015 20:22
Coś dla mnie ;-)
Zdzisław 29.05.2015 18:49
takie słodkości bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak