Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Białkowiec z makiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 1 szkl
mak 3/4 szkl
mąka 1 szkl
margaryna 1 kost
białko 1 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 szt
skórka z cytryny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Białkowiec z makiem

Margarynę rozpuścić. Wymieszać suche składniki i skórkę dodać margarynę i ubite na sztywno białka. Wyłożyć do formy keksówki wysypanej i wysmarowanej. Piec 30 min w 160 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 12.07.2012 09:09
muszę kiedyś upiec, często mam białka w nadmiarze
misia53 03.07.2012 21:35
fajnie mieć taki przepis . Zawsze zostają mi białka po pieczeniu pączków.
barbara11561 30.05.2011 09:58
Fantastyczne ciasto:)
Krystyna32 19.02.2011 09:15
smaczne
Grażyna13 12.02.2011 17:13
Podoba mi się !
Anna169Hosz 16.12.2010 13:07
Nie znam takiego ciasta...trzeba wypróbować.
ben-ka 12.12.2010 17:12
Mam podobny przepis:)
Emilia22 03.11.2010 15:11
super ciasto do herbatki
Margo1 06.10.2010 17:11
pewnie smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak