Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z selera naciowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler naciowy 250 g
masło 10 g
bulion warzywny 1 szklanka
kwaśna śmietana 1/2 szklanki
twarożek 50 g
sól do smaku
szczypiorek do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z selera naciowego

Seler obierz, umyj, pokrój na niezbyt grube plasterki. Nać selera posiekaj i odłóż na bok. Kawałki selera podduś na rozgrzanym maśle, zalej bulionem warzywnym (może być nawet z kostki) i gotuj pod przykryciem ok. 20 minut. Wlej do zupy kwaśną śmietaną, mieszając dodaj twarożek, przypraw do smaku solą. Podawaj z posiekanym szczypiorkiem i odłożoną posiekaną nacią selera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak