Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle w sosie śmietanowo-pieczarkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 300 g
cebula biała 2 szt
pieczarki 200 g
przyprawy do spaghetti 1 łyżeczka
ząbki czosnku 2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
bulion 0,5 szklanki
śmietana 18 proc 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle w sosie śmietanowo-pieczarkowym

Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki. Cebulę szklimy na rozgrzanej patelni, dodajemy pieczarki. Po 5 minutach dokładamy makaron i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawiamy przyprawą do spaghetti, solą i pieprzem. Na samym końcu podlewamy wszystko bulionem i dodajemy śmietanę. Całość dokładnie mieszamy i czekamy aż sos ładnie się zredukuje i zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 30.05.2015 09:29
bardzo ładnie wygląda
IZABELA29 29.05.2015 12:09
lubię takie dania
VioletoweKucharzenie 29.05.2015 10:45
Uwielbiam wszelkiego rodzaju makarony a tagliatelle w szczególności. Tym razem połączyłam go z pieczarkami i śmietaną. Wyszło rewelacyjne i syte danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak