Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka gryczana z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 200 g
pieczarki 25 dag
jajko 1 szt
ser żółty starty 3-4 łyż
kiełbasa 10 dag
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka gryczana z pieczarkami

Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i siekamy. Przesmażamy lekko na rozgrzanym tłuszczu dodajemy pieczarki, posiekany czosnek oraz kiełbasę. Całość smażymy. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Do kaszy dodajemy pieczarki z cebulą, ser żółty oraz jajko i przyprawy do smaku. Dokładnie mieszamy. Natłuszczone naczynie do zapiekania smarujemy tłuszczem i wykładamy kaszę. Zapiekamy ok 35 - 40 minut w 180 stopniach.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 29.05.2015 07:43
brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak