Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowo piwna golonka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 2 szt
cebula 2 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
piwo 1/2 l
miód 2-3 łyż
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
Owoc jałowca cały Prymat
kminek
sól
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowo piwna golonka

Golonki oczyszczam, płuczę. Przekładam do garnka. Dodaje oczyszczone i obrane marchewki, pietruszkę oraz cebulę. Zalewam wodą i dodaje przyprawy. Gotuję ok 1 godzinę. Po czym mięso wyjmuje i osuszam przy pomocy ręczników papierowych. Przekładam do naczynia żaroodpornego. Mięso nacieram oliwą z dodatkiem rozgniecionego czosnku. i podlewam piwem. Piekę do miękkości w 180 stopniach co jakiś czas podlewając piwem. Następnie miód mieszam z odrobiną piwa i smaruje mięso. Golonki piekę do momentu zarumienia się mięsa.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 24.06.2015 21:16
Mógłbym ją jeść codziennie
Krzysztof15 29.05.2015 06:36
bardzo lubie
Piter 31 28.05.2015 22:21
Coś dla mnie.
Łukasz15 28.05.2015 21:39
Bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak