Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SURÓWKA Z CEBULOWYM WINEGRET

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

SKŁADNIKI

kapusta pekińska 2 szkl. (szatkowana)
ogórek konserwowy 2 szt.
papryka konserwowa 1 szt.
marchew 1 szt.
kukurydza w puszce 1/2 puszki
fasola czerwona z puszki 1/2 szkl.

SOS

cebula biała 2 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
woda 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki

Porada

Zamiast suszonej natki pietruszki można użyć świeżej. Aby surówka była lepsza w smaku najlepiej zrobić ją z godzinę wcześniej.

Przepis i sposób przygotowania na: SURÓWKA Z CEBULOWYM WINEGRET

1.
Surówka: Ogórki i paprykę pokroić w kosteczkę. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o średniej grubości oczkach. Fasolę i kukurydzę odsączyć z wody. Wszystkie składniki umieścić w misce wymieszać.
2.
Sos: Do szklanki wsypać cebulę, wlać olej, wodę, ocet, sok. Wymieszać. Dodać cukier, sól, pieprz i natkę pietruszki. Ponownie dobrze wymieszać.
3.
Sos dodać do surówki i delikatnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 29.05.2015 13:59
jaka pyszna i kolorowa surówka
dollce 28.05.2015 21:57
super przepis
agnieszka214 28.05.2015 20:28
bardzo interesujace

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak