Sposób przygotowania

1.
Surówka: Ogórki i paprykę pokroić w kosteczkę. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o średniej grubości oczkach. Fasolę i kukurydzę odsączyć z wody. Wszystkie składniki umieścić w misce wymieszać.
2.
Sos: Do szklanki wsypać cebulę, wlać olej, wodę, ocet, sok. Wymieszać. Dodać cukier, sól, pieprz i natkę pietruszki. Ponownie dobrze wymieszać.
3.
Sos dodać do surówki i delikatnie wymieszać.

Porada autora

Zamiast suszonej natki pietruszki można użyć świeżej. Aby surówka była lepsza w smaku najlepiej zrobić ją z godzinę wcześniej.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    bardzo interesujace
  • 0
    lgo6-png
    Opublikowano

    dollce

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza75

    jaka pyszna i kolorowa surówka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !