SURÓWKA Z CEBULOWYM WINEGRET

SURÓWKA Z CEBULOWYM WINEGRET

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

SKŁADNIKI

  • kapusta pekińska

    2 szkl. (szatkowana)
  • ogórek konserwowy

    2 szt.
  • papryka konserwowa

    1 szt.
  • marchew

    1 szt.
  • kukurydza w puszce

    1/2 puszki
  • fasola czerwona z puszki

    1/2 szkl.

SOS

  • cebula biała

    2 łyżki
  • ocet balsamiczny

    1 łyżeczka
  • olej

    2 łyżki
  • woda

    2 łyżki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • natka pietruszki

    1 łyżeczka
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • pieprz

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.
Surówka: Ogórki i paprykę pokroić w kosteczkę. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o średniej grubości oczkach. Fasolę i kukurydzę odsączyć z wody. Wszystkie składniki umieścić w misce wymieszać.
2.
Sos: Do szklanki wsypać cebulę, wlać olej, wodę, ocet, sok. Wymieszać. Dodać cukier, sól, pieprz i natkę pietruszki. Ponownie dobrze wymieszać.
3.
Sos dodać do surówki i delikatnie wymieszać.
paulette17
Zamiast suszonej natki pietruszki można użyć świeżej. Aby surówka była lepsza w smaku najlepiej zrobić ją z godzinę wcześniej.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mysza75

29.05.2015 13:59
jaka pyszna i kolorowa surówka

dollce

28.05.2015 21:57
super przepis

agnieszka214

28.05.2015 20:28
bardzo interesujace

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat