Zupa koperkowa

Zupa koperkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    3 sztuki
  • ryż

    1 mały woreczek
  • woda

    1,5 litra
  • śmietana 18 proc

    1 opakowanie
  • koperek

    1 pęczek
  • pietruszki

    1 pęczek
  • cebula

    1 sztuka
  • marchew

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • kucharek

    do smaku
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie jarzyny (marchew, cebula, ziemniaki) pokroić w kostkę, zalać wodą, dodać szczyptę soli i kostkę bulionową. Zagotować. Włożyć woreczek ryżu i gotować ok. 20 minut. Pod koniec zatrzepać śmietaną, dać pokrojony koperek i pietruszkę. Przyprawić do smaku Kucharkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Granita

16.02.2013 15:11
bardzo ciekawi mnie jej smak

andzia123

16.03.2012 16:56
lubię

Jodaj

08.01.2012 14:27
przepyszna ta zupka :)

iwa643

23.06.2011 06:26
bardzo pyszna

KasiaK90

22.04.2011 23:22
bardzo lubię

ElizaT

21.01.2011 18:28
lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat