Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel z soku malinowego z domowej spiżarni

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

sok malinowy 100 ml
woda 400 ml
skrobia kukurydziana 2 łyżki

ewentualnie

cukier do smaku

Porada

jeżeli chcemy aby kisiel był niezbyt gęsty dodajemy mniej skrobi

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel z soku malinowego z domowej spiżarni

sok malinowy rozcieńczyć wodą( miałam bardzo gęsty domowy sok z malin). spróbować czy nie jest mało słodki(zależy od soku) jeżeli za mało dodać cukier i wymieszać.400 ml zagotować a w 100 ml rozmieszać skrobię kukurydzianą, którą należy wlać jak sok zacznie wrzeć,cały czas mieszając gotować chwilę do uzyskania odpowiedniej konsystencji.przelewamy do salaterek.zjadamy na ciepło lub na zimno(np z jogurtem naturalnym)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 28.05.2015 18:45
dziś na kolacje będzie z kompotu truskawkowego.też pycha !
Bernadeta1 28.05.2015 18:14
domowy zawsze smaczniejszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak