Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w panierce z curry i papryki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filet z kurczaka 800 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
curry 3 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
jajko 2 szt

Sos

jogurt naturalny 250 ml
majonez 3 łyżki
keczup 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
ząbki czosnku 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w panierce z curry i papryki

Filet z kurczaka kroimy na płaty ( jak na schabowe). Bułkę tartą mieszamy z curry i ostrą czerwoną papryką. Domową bułkę tartą przygotowuję z wysuszonego chleba, który dokładnie mielę.
Filety z kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie panierujemy w rozmąconym jajku i panierce. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z olejem.
Sos: Jogurt, majonez, keczup, słodką paprykę, oregano oraz przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy ze sobą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nogawkuchni 28.05.2015 17:34
Bardzo smakowity pomysł na filet z kurczaka,kusząco się prezentuje.
marenka 28.05.2015 17:30
Świetny przepis
Smaczna_B 28.05.2015 16:25
Piękny kolor panierki, bardzo fajny , pyszny przepis:)
Kuchenka 28.05.2015 15:21
bardzo apetycznie :D
VioletoweKucharzenie 28.05.2015 14:35
Kruchy i wyrazisty filet z kurczaka w intensywnym kolorze. Idealnie sprawdzi się na domowych imprezach, gdyż z sosem smakuje wyśmienicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak