Obtaczane ziemniaczki

Obtaczane ziemniaczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej do smażenia

  • sól

  • pieprz

  • mąka

    1 szkl
  • jajka

    2 szt
  • ziemniaki ugotowane

    w mundurkach szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki pokroić w plastry, posolić i popieprzyć. Do mleka dodać jajka i przesianą mąkę, dobrze wymieszać z solą, odstawić na 30 minut. Na patelni rozgrzać tłuszcz, plasterki ziemniaków maczać w cieście i smażyć na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat