Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycel

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól
pieprz
tłuszcz
mąka
frykando 1,30 kg
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycel

Mięso umyć, usunąć kości i błony, podzielić na porcje, ścinając skośnie płaty w poprzek włókien. Mięso lekko zbić, ukształtować, posolić, obtoczyć w mące i jajku rozmieszanym z solą i pieprzem, oraz obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak