Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata szwedzka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek gruntowy 2,5 kg
sól 2 łyżki
sól 1 szkl
ocet 3/4 szklanki
koper świeży 1 wiązka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata szwedzka

Ogórki umyć, pokroić nie obierane.Dodać ocet i cukier.
Wymieszać, nasolić i zostawić do drugiego dnia w chłodnym miejscu.
Dołożyć pokrojony koperek i wszystko wymieszać .
Nakładać do słoików i pasteryzować 10 minut.
Można jeść jako przekąskę i do obiadu z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 27.05.2015 15:33
Wkradł mi się błąd do składników : ma być 1 szklana cukru nie soli.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak