Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy. Cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Mięso mielone dokładnie wyrabiamy z ryżem, cebulką, mieszanką marchewki z groszkiem, jajkami, 2 łyżkami bułki tartej. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy w rozgrzanym oleju na rumiano.
Ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy wodą, doprawiamy solą. Gotujemy do miękkości, odcedzamy. Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na patelni. Ugotowane ziemniaki ubijamy z podsmażoną cebulką. Możemy posypać szczypiorkiem.


Komentarze

  • 0
    17158956_1660414097595564_7544246907324496367_o
    Opublikowano

    VioletoweKucharzenie

    Tradycyjne kotlety mielone w troszkę bogatszej wersji – z ryżem, marchewką i groszkiem. Dodatkowo daniu smaku nadają ziemniaczki z cebulką.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aleksandrace@o2.pl

    aż sie jeść chce:)
  • 0
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    smakowite połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    swietne te kotleciki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !