Mielone z ryżem, marchewką i groszkiem

Mielone z ryżem, marchewką i groszkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • mięso mielone wieprzowe

    400 g
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • cebula biała

    1 szt
  • ryż

    50 g
  • jajko

    2 szt
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • marchewka

    z groszkiem 100 g

Dodatkowo

  • ziemniaki

    500 g
  • sól

    1 łyżeczka
  • cebula biała

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy. Cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Mięso mielone dokładnie wyrabiamy z ryżem, cebulką, mieszanką marchewki z groszkiem, jajkami, 2 łyżkami bułki tartej. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy w rozgrzanym oleju na rumiano.
Ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy wodą, doprawiamy solą. Gotujemy do miękkości, odcedzamy. Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na patelni. Ugotowane ziemniaki ubijamy z podsmażoną cebulką. Możemy posypać szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magda60

27.05.2015 15:15
swietne te kotleciki

norweska20

27.05.2015 14:50
smakowite połączenie

[email protected]

27.05.2015 14:18
aż sie jeść chce:)

VioletoweKucharzenie

27.05.2015 14:10
Tradycyjne kotlety mielone w troszkę bogatszej wersji – z ryżem, marchewką i groszkiem. Dodatkowo daniu smaku nadają ziemniaczki z cebulką.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat