Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 3 szt
grzyby leśne 3 szt
cebula 10 dkg
sól 0,5 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
woda 0,5 łyżeczki
śmietana 1,5 litra
mąka pszenna 2 łyżki
ziemniaki 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Ugotować wywar ze skrzydełek, przyprawić solą,dodać jarzyny, liść laurowy ziele angielskie ,pokrojone ziemniaki w kostkę i gotować.Grzyby leśne obgotować ,pokroić ,przysmażyć chwilę z cebulką i dołożyć do zupy.gotować do miękkości.Zatrzepać śmietaną wymieszaną z mąką.Zagotować i wymeszać przyprawić do smaku pieprzem ,posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 27.05.2015 18:53
smaczna zupka
Wacław 27.05.2015 16:14
oj,pyszniutka zupka :-)
[email protected] 27.05.2015 14:19
umf umf pięknie wygląda
agogo2 27.05.2015 14:07
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak