Sernik na zimno z pianką i galaretką

Sernik na zimno z pianką i galaretką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • GALARETKI WIŚNIOWE

    4 szt
  • galaretka agrestowa

    1 szt
  • śnieżki

    2 szt
  • serki waniliowe danio

    2 szt
  • mleka szklanka

    2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1 galaretke wisniową rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu i wylewamy na spód blaszki. Odstawiamy do stężenia. Drugą galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 1 szkl wody, gdy będzie zimna mieszamy z serkami dnaio i wylewamy na pierwszą warstwę. Odstawiamy do stężenia. Rozpuszczamy galaretkę agrestową w 2 szkl wody, studzimy, wylewamy na drugą warstwę i odstawiamy do stężenia. Dwie galaretki wisniowe rozpuszczamy w 2 szkl wody - studzimy. Śnieżki ubijamy w 2 szklankach mleka, wlewamy zimne galaretki wiśniowe i wylewamy na blaszkę. Wstawiamy do lodówki, po stężeniu ciasto jest gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anika711

01.10.2012 19:46
proste, smaczne i efektowne

agata1722

11.10.2011 16:53
dobre

Magdalena80

17.07.2011 23:28
rewelacja

Jaheira11

17.07.2011 23:18
lubię takie słodkości

Izka192

18.03.2011 17:17
PYcha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat