Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z pianką i galaretką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

GALARETKI WIŚNIOWE 4 szt
galaretka agrestowa 1 szt
śnieżki 2 szt
serki waniliowe danio 2 szt
mleka szklanka 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z pianką i galaretką

1 galaretke wisniową rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu i wylewamy na spód blaszki. Odstawiamy do stężenia. Drugą galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 1 szkl wody, gdy będzie zimna mieszamy z serkami dnaio i wylewamy na pierwszą warstwę. Odstawiamy do stężenia. Rozpuszczamy galaretkę agrestową w 2 szkl wody, studzimy, wylewamy na drugą warstwę i odstawiamy do stężenia. Dwie galaretki wisniowe rozpuszczamy w 2 szkl wody - studzimy. Śnieżki ubijamy w 2 szklankach mleka, wlewamy zimne galaretki wiśniowe i wylewamy na blaszkę. Wstawiamy do lodówki, po stężeniu ciasto jest gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anika711 01.10.2012 19:46
proste, smaczne i efektowne
agata1722
agata1722 11.10.2011 16:53
dobre
Magdalena80 17.07.2011 23:28
rewelacja
Jaheira11 17.07.2011 23:18
lubię takie słodkości
Izka192 18.03.2011 17:17
PYcha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak