Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

margaryna 250 g
cukier 100 g
kakao 1 łyżka
mleko 100 ml
mleko w proszku 1,5 szklanki
herbatniki 1 paczka
bakalie 50 g
banan suszony 50 g
draże do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy

W garnku rozpuszczamy margarynę, cukier, kakao i mleko. Cały czas mieszamy aby masa nam się nie przypaliła. Zestawiamy z ognia, dajemy mleko w proszku i dokładnie łączymy. Na końcu dodajemy pokruszone herbatniki, mieszankę studencką i suszone banany. Masę przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (18 cm). Na wierzchu układamy kolorowe jajeczka, delikatnie dociskając. Blok wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 27.05.2015 10:14
jakie to dobre mniam do kawki
Agata3 27.05.2015 10:05
przepyszny blok :)
inka2012 27.05.2015 09:51
aż chce się jeść :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak