Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biały blok z kandyzowanym ananasem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

margaryna 250 g
cukier 7 łyżek
mleko 7 łyżek
mleko w proszku 2 szklanki
herbatniki 2 paczki
ananas kandyzowany 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Biały blok z kandyzowanym ananasem

W garnku rozpuszczamy margarynę, cukier i mleko. Gotujemy do momentu pojawienia się bąbelków. Zdejmujemy z ognia, dosypujemy mleko w proszku i mieszamy do uzyskania jednolitej gładkiej masy. Na końcu dodajemy pokruszone herbatniki i kandyzowanego ananasa. Masę przelewamy do keksowej foremki, chłodzimy w lodówce (najlepiej całą noc).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 22.10.2015 16:01
ciekawy deser
ania2610 27.05.2015 19:58
białego bloku nie jadłam, ale też musi być pyszny!
agnieszka214 27.05.2015 17:13
fajny deserek
Jadwiga/Jaga85 27.05.2015 15:46
pyszny deser!
Piter 31 27.05.2015 11:29
Bardzo lubię.Ten wygląda bardzo apetycznie.
ana00 27.05.2015 11:14
Musi być pyszny ;-)
Mniam 27.05.2015 10:17
Lubię takie słodkości :)
Anna133 27.05.2015 09:47
wspaniale się prezentuje, zapowiada się niezwykle smacznie ;)
Benita 27.05.2015 09:29
Pychota. Blok przypomina mi czasy dzieciństwa. Jako mała dziewczynka często robiłam go z mamą. bardzo fajna sprawa.
Aleksandra/Olcia 27.05.2015 09:24
lubię kandyzowane owoce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak