Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia IV, odc. 62: Pałki drobiowe faszerowane serem feta

5.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki drobiowe 4 szt.
ser feta
młode ziemniaki 4-5 szt.
masło 1/4 kostki
natka pietruszki
suszone pomidory 4 fileciki
kapary całe Smak
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
papryka marynowana 2-3 kawałki
papryka żółta 1 szt.
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia IV, odc. 62: Pałki drobiowe faszerowane serem feta

Kroki postępowania

1
Cienkim nożem okrajamy mięso i pozbywamy się kości, zostawiając jedynie jej końcówkę. Przyprawiamy mięso przyprawą do kurczaka wewnątrz i na zewnątrz
Krok 1 - Przepis dnia IV, odc. 62: Pałki drobiowe faszerowane serem feta  foto
2
Do malaksera wkładamy ser feta, paprykę marynowaną i natkę pietruszki. Przyprawiamy świeżo mielonym czarnym pieprzem. Łączymy wszystkie składniki. Palki faszerujemy powstałą masą serową i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Krok 2 - Przepis dnia IV, odc. 62: Pałki drobiowe faszerowane serem feta  foto
3
Na mięso dodajemy po kawałku masła i skrapiamy olejem z suszonych pomidorów. Wkładamy do piekarnika na 35 minut i pieczemy w temperaturze 180 stopni.
Krok 3 - Przepis dnia IV, odc. 62: Pałki drobiowe faszerowane serem feta  foto
4
Rozgrzewamy masło z odrobiną oleju z pomidorów suszonych. Kroimy żółtą paprykę w długie paski i wrzucamy ją na patelnię. Dodajemy 4 fileciki pomidorów suszonych i ziemniaki. Doprawiamy papryką słodką, świeżo mielonym pieprzem oraz solą morską. Dodajemy kapary i smażymy ok. 5 minut.
Krok 4 - Przepis dnia IV, odc. 62: Pałki drobiowe faszerowane serem feta  foto
5
Mięso podajemy z sosem, który wytworzył się podczas pieczenia.
Krok 5 - Przepis dnia IV, odc. 62: Pałki drobiowe faszerowane serem feta  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 08.03.2017 13:58
Wow super danie
agaK. 03.07.2015 18:19
Fajne, nie próbowałam nigdy faszerować w ogóle udek z kurczaka.
ilka01 26.05.2015 22:28
pychota :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak