Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z podgrzybkami:)

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec z indyka 200 gram
podgrzybki 250 gram
cebula 1 sztuka
olej arachidowy 1 łyzka
pietruszka zielona 2 łyzki
marchew 1 sztuka
seler 1\3 sztuki
śmietana 30% 2\3 szklanki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1\3 łyzeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Czosnek suszony Prymat 1\3 łyzeczki
ziemniaki 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z podgrzybkami:)

Kroki postępowania

1
Robimy wywar na mięsie z indyka - gotujemy go 30 minut.
Krok 1 - Zupa z podgrzybkami:) foto
2
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i ..
Krok 2 - Zupa z podgrzybkami:) foto
3
dodajemy do wywaru. Gotujemy 15 minut.
Krok 3 - Zupa z podgrzybkami:) foto
4
Cebulę obieramy , kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju arachidowym.
Krok 4 - Zupa z podgrzybkami:) foto
5
Do cebuli dodajemy mrożone podgrzybki i razem smażymy około 15 minut.
Krok 5 - Zupa z podgrzybkami:) foto
6
W trakcie smażenia dodajemy posiekaną zieloną pietruszkę oraz sól i pieprz.
Krok 6 - Zupa z podgrzybkami:) foto
7
Marchew i seler kroimy w słupki i dodajemy do reszty składnikowy. Razem gotujemy 10 minut.
Krok 7 - Zupa z podgrzybkami:) foto
8
Grzyby dodajemy do wywaru i razem z pozostałymi składnikami gotujemy kolejne 10 minut.
Krok 8 - Zupa z podgrzybkami:) foto
9
Na samym końcu wlewamy śmietanę kremową i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Smacznego :)
Krok 9 - Zupa z podgrzybkami:) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak