Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos tatarski

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 4 szt
pieczarki marynowane 10 szt
ogórki konserwowe 6 szt
kapary całe Smak 7 szt
chrzan tarty 1 łyżeczka
majonez 2 łyżki
śmietana 18 proc 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

Jeśli chcemy by sos był bardziej płynny, możemy dodać według uznania więcej majonezu. By sos zaostrzyć można do niego dodać drobno pokrojoną cebulkę, ale to już co kto lubi. Smacznego!

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tatarski

Jajka obieramy ze skorupek, oddzielamy białka od żółtek. Pieczarki, ogórki, kapary i białka kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Żółtka ucieramy z chrzanem, dodajemy majonez i śmietanę. Sos mieszamy do połączenia się składników. Teraz dodajemy do niego pokrojone w kostkę warzywa oraz białka i dobrze mieszamy. Sos doprawiamy solą i pieprzem. Jeśli chcemy by sos był bardziej płynny, możemy dodać według uznania więcej majonezu. By sos zaostrzyć można do niego dodać drobno pokrojoną cebulkę, ale to już co kto lubi. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 02.09.2015 10:18
pyszniutki! Pyszny!
adelajda 26.05.2015 12:27
bardzo lubię ))
bertpvd 26.05.2015 10:06
pyszny sosik
2milutka 25.05.2015 23:01
robię bardzo podobnie
Iwusia 25.05.2015 22:22
lubie taki sosik
patryska76 25.05.2015 21:57
jeden z moich ulubionych sosów!
Sroczka 25.05.2015 21:52
Pyszny sos, lubię taki.
Beatris 25.05.2015 21:46
Bardzo lubię sos tatarski... Pycha:)
gosia56 25.05.2015 21:33
Super sosik;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak