Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowinka palce lizac

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowe 1/2 kg
ziemniaki 1 kg
słonina 15 dag
smalec
Musztarda sarepska Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: wołowinka palce lizac

mięso kroimy w plastry rozbijamy opruszamy solą i pieprzem smarujemy musztardą podsmażamy ziemniaki i cebulę kroimy w plastry a słoninę w kostkę w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem układamy kolejno warstwę ziemniaków cebulę przyprawiamy zaś ziemniaki cebula przyprawy na wierzchu mięso i posypujemy słoniną przykrywamy ziemniakami wlewamy ok 1/2 szkl wody pieczemy ok 1 godziny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak