wołowinka palce lizac

wołowinka palce lizac

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowe

    1/2 kg
  • ziemniaki

    1 kg
  • słonina

    15 dag
  • smalec

  • musztarda sarepska

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso kroimy w plastry rozbijamy opruszamy solą i pieprzem smarujemy musztardą podsmażamy ziemniaki i cebulę kroimy w plastry a słoninę w kostkę w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem układamy kolejno warstwę ziemniaków cebulę przyprawiamy zaś ziemniaki cebula przyprawy na wierzchu mięso i posypujemy słoniną przykrywamy ziemniakami wlewamy ok 1/2 szkl wody pieczemy ok 1 godziny

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat