Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z pieczonych wątróbek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbki drobiowe
bekon
czosnek
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z pieczonych wątróbek

SKŁADNIKI: 45 dag wątróbek drobiowych, 22 dag tłustego bekonu, 1 ząbek czosnku, duża cebula, 2 łyżeczki musztardy proszku, sól, pieprz, mleko, 1 łyżka sherry lub brandy.

SPOSÓB WYKONANIA: Wątróbki oczyścić. Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Dodać resztę składników. Podlać mlekiem i zapiekać przez 2 godziny w temperaturze 150 stopni. Ostudzić i zmiksować, doprawić do smaku. Dodać sherry lub brandy. Przełożyć do pojemnika, zalać warstwą rozpuszczonego masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 20.06.2011 22:43
z samych wątróbek to nie robiłam
Ewa111 20.08.2010 20:46
też tak myślę może być smaczny taki pasztet
Misiek1 15.08.2010 11:04
Może być dobry...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak