Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
pieczarki 20 dkg
cebula 1 mała
czosnek 1 ząbek
sok pomidorowy 150 ml
masło 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
serek wiejski 3 łyżki
koperek 1 łyżka

Porada

serek wiejski idealnie nadaje się do zapiekania,nie ciągnie się jak ser żółty jednak ma bardzo ciekawy smak.można użyć innego ulubionego sera

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana pieczarkami

Kroki postępowania

1
pieczarki obrać i pokroić w kostkę,cebulę posiekać niezbyt drobno. podsmażyć pieczarki i cebulę na łyżeczce masła.doprawić sola i pierzem
Krok 1 - Cukinia faszerowana pieczarkami foto
2
umytą cukinię przekroić na 2 części i wydrążyć środki.posolić i dodać ulubione zioła( ja dałam pieprz i ostrą paprykę)cukinie umieścić w naczyniu do zapiekania(u mnie silikonowa keksówka)
Krok 2 - Cukinia faszerowana pieczarkami foto
3
do cukinii wyłożyć pieczarki, po odrobinie serka wiejskiego( bez śmietanki) i koperek wlać sok pomidorowy i wstawić do pieca na 30 minut,180 stopni.podawać gorące
Krok 3 - Cukinia faszerowana pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Benita 26.05.2015 09:35
Bardzo fajny przepis. Z chęcią wypróbuję.
norweska20 26.05.2015 00:12
cukinia pierwsza klasa
Bernadeta1 25.05.2015 22:46
świetny pomysł na cukinię
RenataZ-et 25.05.2015 19:00
bardzo fajny pomysł na cukinię :)
Aleksandra/Olcia 25.05.2015 18:29
@Konczi dodaje go także na pizzę(odchudzoną), do lazanii, zapiekanek,czasami do zup(np pomidorowej,ogórkowej)
Konczi 25.05.2015 18:26
Dodatek serka wiejskiego dość ciekawy ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak